- 100 gr eiermie
- 3 el Hoisin saus
- ½ tl sesamolie
- ½ el ketjap asin
- ½ el sojasaus
- 2 el water
- ½ el rijstazijn
- zout, peper
- 200 gr kippendijfilet, in reepjes gesneden
- 1 teen knoflook
- ½ el geraspte gember
- 60 gr rode paprika in reepjes gesneden
- 60 gr courgette in reepjes gesneden
- 50 gr wortel in reepjes gesneden
- 75 gr witte kool fijn gesneden
- 2 st lente ui in ringetjes gesneden
- 1 el arachide olie
-
Zet alle ingrediënten klaar en snijd de groenten en kip.
-
Kook de eiermie zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water.
-
Meng in een kom de Hoisin saus, sesamolie, sojasaus, ketjap, rijstwijn en water. Zet apart.
-
Verhit in een wok de olie en bak de kipreepjes aan alle kanten tot ze licht bruin zijn.
-
Voeg zout, peper, geraspte gember en knoflook toe en bak deze een minuutje mee. Haal uit de pan en bewaar op een bordje. Laat zoveel mogelijk olie in de wok.
-
Voeg alle groentes toe aan de wok en roerbak deze een minuut of 5.
-
Voeg de gebakken kipreepjes toe aan de groenten.
-
Voeg ook de noedels en de saus toe. Meng goed door elkaar. Ga nog een minuut of 2 door met roerbakken onder voortdurend omscheppen zodat de saus alle ingrediënten coat.
-
Strooi er de lente ui over en serveer.