Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren

Honing Knoflook Garnalen met Broccoli

Honing Knoflook Garnalen met Broccoli
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
20 min
marineer tijd
30 min
Totale tijd
1 uur 10 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 25 gr honing
  • 30 ml sojasaus
  • ½ tl geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • tl chilivlokken
  • ½ tl maïzena
  • 200 gr rauwe grote garnalen gepeld
  • 1 el boter
  • ½ stronk broccoli
  • 1 el olijfolie
  • 1 stengel lente ui
  • zout, peper
  • 1 kopje rijst
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook.

  2. Meng in een kom de honing, sojasaus, gember, knoflook, chilivlokken en meng goed door elkaar.

  3. Gebruik ⅓ van dit mengsel om de garnalen mee te marineren. Zet de garnalen weg in de koelkast en laat minimaal 30 minuten marineren. Maak intussen de broccoli schoon en snijd deze in roosjes. Kook de broccoli een paar minuten maar niet gaar. Ze moet knapperig blijven. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Meng de maïzena door de rest van de saus.

  5. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente ui in ringetjes.

  6. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de broccoli even aan. Bestrooi met zout en peper. Haal de broccoli uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.

  7. Haal de garnalen uit de marinade. Gooi deze niet weg. Verhit de boter in de pan en bak de garnalen. Iedere zijde ongeveer 2 minuten. Voeg de saus en de marinade toe. Breng zachtjes aan de kook.

  8. Voeg de broccoli weer toe en laat goed warm worden.

    Verdeel de rijst over de borden. Schep de garnalen met de broccoli op de rijst en verdeel daar de saus over. Garneer met de lente ui.

Loading

Facebook Comments