- 2 st kippendijen
- 1 el maïzena
- zout, peper
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el boter
- 2 teentjes knoflook
- 50 gr honing
- 40 ml kippenbouillon
- ½ el rijstazijn
- ½ el sojasaus
- 1 el fijn gehakte peterselie
- ½ tl chilivlokken
- rijst
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kippendij in blokjes van 2 cm. Pel en snipper de knoflook.
-
Doe de blokjes kip in een schaal of kom en voeg de maïzena en wat zout en peper toe. Meng goed door elkaar zodat elk stukje bedekt is met maïzena.
-
Verhit de olie in een ruime koekenpan op hoog vuur.
Voeg de kip toe en bak rondom aan tot de kip mooi gekleurd is. Dit duurt een minuut of 7.
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Voeg het klontje boter toe. Zodra deze gesmolten is voeg dan de knoflook toe. Verlaag de warmtebron zodat de knoflook niet verbrandt.
Meng in een schaaltje de honing, bouillon, rijstazijn en de sojasaus. Meng dit goed door elkaar. Voeg de saus aan de kip toe, roer door het gerecht en breng deze licht aan de kook. Laat een minuut of 5 zachtjes stoven.
-
Schep de rijst op de borden. Verdeel het kipmengsel over de rijst en garneer met peterselie en de chilivlokken.
Wil je veel saus verdubbel dan de hoeveelheden voor de saus.