- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1 el arachideolie
- ¾ el sojasaus
- ½ tl sesamolie
- 1¼ el honing
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- ¼ tl gemberpoeder
- ¼ tl zwarte peper
- 200 gr roerbakgroenten
- 1 kopje rijst
-
Meng in een kom de arachideolie, sojasaus, sesamolie, honing, knoflook, gember en peper.
-
Voeg de kipblokjes toe en meng goed door elkaar.
-
Verhit een wok op middelhoog vuur. Bak de kip met de marinade tot de kip gaar is. Keer regelmatig om.
-
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Voeg de groenten toe aan de wok met de kip en bak deze gedurende een minuut of 5.
Verdeel de rijst over de borden en schep hier de kip met groenten over.