- 1 bik kapucijners
- ½ st paprika (div. keuren)
- 250 gr kastanje campignons
- 200 gr taugé
- 2 st uien
- 3 tenen knofook
- 2 el ketjap manis
- 1 kl sambal badjak
- 3 el arachideolie
- 125 gr spekblokjes
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de paprika in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten of plakjes.
-
Verhit 1 el. olie in een koekenpannetje en bak de spekjes.
-
Verwarm de kapucijners in zijn eigen vocht in een (steel-)pannetje.
-
Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe en laat nog een minuutje meebakken.
-
Voeg de paprika en de champignons toe. Roerbak het geheel zo'n vijf minuten.
-
Giet de kapucijners af en voeg de kapucijners toe aan de groenten in de wok.
-
Voeg de sambal en ketjap toe met wat zout en peper. Voeg de taugé toe.
-
Meng alles goed door elkaar en laat nog een minuut bakken. Niet te lang want de taugé dient knapperig te blijven.