Groenten Hoofdgerechten Vlees

Indonesische kapucijners met spek en taugé

Indonesische kapucijners met spek en taugé
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Indonesisch
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 bik kapucijners
  • ½ st paprika (div. keuren)
  • 250 gr kastanje campignons
  • 200 gr taugé
  • 2 st uien
  • 3 tenen knofook
  • 2 el ketjap manis
  • 1 kl sambal badjak
  • 3 el arachideolie
  • 125 gr spekblokjes
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de paprika in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten of plakjes.

  2. Verhit 1 el. olie in een koekenpannetje en bak de spekjes.

  3. Verwarm de kapucijners in zijn eigen vocht in een (steel-)pannetje.

  4. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe en laat nog een minuutje meebakken.

  5. Voeg de paprika en de champignons toe. Roerbak het geheel zo'n vijf minuten.

  6. Giet de kapucijners af en voeg de kapucijners toe aan de groenten in de wok.

  7. Voeg de sambal en ketjap toe met wat zout en peper. Voeg de taugé toe.

  8. Meng alles goed door elkaar en laat nog een minuut bakken. Niet te lang want de taugé dient knapperig te blijven.

Loading

Facebook Comments