Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Rijst

Indonesische Kip Rendang

Indonesische Kip Rendang
Kooktijd
30 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Indonesisch
Ingrediënten
  • 300 gr kipfilet
  • 250 gr sperziebonen
  • 1 st rode paprika
  • 2 st uien
  • 2 cm gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 90 gr Rendang kruidenpasta
  • 300 gr (zilvervlies)rijst
  • 1 el arachideolie of zonnebloemolie
  • zout
Instructies
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.

    Pel en snipper de uien. Rasp de gember. De gember hoeft niet geschild te worden. Snijd de paprika in niet te brede reepjes en halveer deze. Haal de sperziebonen af en halveer ze. Snijd de kipfilet in reepjes.

  2. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de kruidenpasta, ui en gember en bak deze 2 minuten.

  3. Voeg de kipreepjes en bak deze mee tot ze gaar zijn. Ongeveer 5 minuten.

  4. Voeg de paprika en kokosmelk toe en laat 8 minuten stoven met het deksel op de pan.

  5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar op middelhoge temperatuur.

    Verdeel de rijst, rendang en sperziebonen over de borden.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.