- 300 gr kipfilet
- 250 gr sperziebonen
- 1 st rode paprika
- 2 st uien
- 2 cm gember
- 200 ml kokosmelk
- 90 gr Rendang kruidenpasta
- 300 gr (zilvervlies)rijst
- 1 el arachideolie of zonnebloemolie
- zout
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.
Pel en snipper de uien. Rasp de gember. De gember hoeft niet geschild te worden. Snijd de paprika in niet te brede reepjes en halveer deze. Haal de sperziebonen af en halveer ze. Snijd de kipfilet in reepjes.
-
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de kruidenpasta, ui en gember en bak deze 2 minuten.
-
Voeg de kipreepjes en bak deze mee tot ze gaar zijn. Ongeveer 5 minuten.
-
Voeg de paprika en kokosmelk toe en laat 8 minuten stoven met het deksel op de pan.
-
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar op middelhoge temperatuur.
Verdeel de rijst, rendang en sperziebonen over de borden.