- 500 gr gepelde grote garnalen
- 200 gr kipfilet
- 400 gr gepelde tomaten
- 300 gr lang korrel rijst
- 3 tenen knoflook
- 1 st sjalot
- 1 st limoen
- tijm
- 125 gr chorizo
- 1 ltr water
- 1 el paprikapoeder
- 3 el olijfolie
- 2 takjes koriander of peterselie
-
Verwijder het vel van de chorizo en snijd in dunne plakjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de kipfilet in blokjes.
-
Verwarm in een hapjespan op middenhoog vuur de 2 el. olijfolie. Fruit de sjalot en de knoflook. Voeg het paprikapoeder toe en laat dit even bakken. Voeg de rijst toe en laat die 2 – 3 minuten meebakken. Voeg wat tijm en de gepelde tomaten toe. Voeg het water toe en breng zachtjes roerend aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.
-
Verwarm 1 el. olijolie in een koekenpan en bak zachtjes de kip en chorizo. Voeg de rauwe garnalen toe en bak tot deze roze zijn. Draai regelmatig om zodat alle zijden van de kip en garnalen gegaard worden.
-
Voeg de kip, garnalen en chorizo toe aan de rijst. Meng het geheel goed door elkaar en laat nog 5 à 10 minuten garen op laag vuur.
-
Verdeel over de borden en garneer met de in plakjes gesneden limoem en wat koriander of peterselie.