Gevogelte Hoofdgerechten Schaaldieren Vlees

Jambalaya met Garnalen Kip en Saucijs

Jambalaya met Garnalen Kip en Saucijs
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 

Dit 1-pans jambalaya recept is eenvoudig, heerlijk en bevredigend dankzij de toevoeging van kip, garnalen en saucijs.

Keuken: Amerikaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 1 st ui gesnipperd
  • 1 steel bleekselderij in stukjes gesneden
  • 1 st paprika in blokjes gesneden
  • zout en peper
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 100 gr kippendij in blokjes gesneden
  • ¼ tl paprikapoeder
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 100 gr saucijs in plakjes van 1 cm. gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 240 ml kippenbouillon
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 kopje rijst
  • 1 tl Cajunkruiden
  • 100 gr grote garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 1 st lente ui in ringetjes gesneden voor garnering
Instructies
  1. Verhit in een braadpan de olie. Voeg de ui, bleekselderij, en paprika toe. Kruid met wat peper en zout. Bak tot de paprika wat zachter is geworden (ong. 4 minuten) voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

  2. Voeg de kip, paprikapoeder en oregano toe. Bak een 5 minuten of dat de kip aan alle kanten gekleurd is.

  3. Voeg de plakjes saucijs en de tomatenpuree toe. roer goed door elkaar. Bak gedurende 1 minuut zodat de tomatenpuree kan ontzuren.

  4. Voeg de bouillon, tomatenblokjes, rijst en Cajun kruiden toe. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur wat lager en doe het deksel op de pan. Laat een minuut of 20 zachtjes koken. Roer regelmatig door.

  5. Proe, als de rijst gaar is voeg dan de garnalen toe en laat deze een minuut of 4 meekoken tot ze mooi roze zijn. Haal de pan van het vuur en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de lenteui.

Loading

Facebook Comments