Jambalaya met kalkoen en zeevruchten
- 1 st kalkoenpoot
- 1 st chorizoworst
- 250 gr spekblokjes
- 12 st gamba’s
- 260 gr rijst
- 2 st uien
- 1 st paprika diverse kleuren
- 2 tenen knoflook
- tijm
- 2 kl paprikapoeder
- 1 kl kurkuma
- 1 kl korianderpoeder
- 1 ltr kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- cayennepeper
- 2 dosis safraan
- citroensap van 1 citroen
- olijfolie
- zout
- peper
-
Jambalaya met kalkoen en zeevruchten. Pel en snipper de uien en de knoflook. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaaltje. Snijd de chorizo over de lengte in 4en en snijdan in blokjes. Snijd de paprika in blokjes.
-
Zet een braadpan met een scheut olijolie op hoog vuur en braad de kalkoenpoot aan en alle zijden. Voeg paprikapoeder, kurkuma, koriander, zout en peper toe. Laat even meebakken zodat ze hun smaak kunnen afgeven. Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat rustig gaar stoven.
-
Verhit in een hapjespan een scheutje olie en bak hierin de spekjes en de chorizoblokjes. Schep ze uit de pan en bewaar ze. Bak de scampi’s aan beide zijden. Voeg eventueel een scheutje olie toe. Haal ze uit de pan en bewaar.
-
Doe een scheut olie in de pan en fruit de uien en paprika. voeg de rijst toe en laat deze de olie absorberen. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Voeg het citroensap toe en voeg wat bouillon toe. Laat op niet te hoog vuur garen. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
-
Als de rijst gaar is voeg dan de scampi’s, chorizo en spekjes toe.
Haal de kalkoenpoot uit de pan en snijd het vlees van het bot. -
Snijd het vlees klein en voeg toe aan de jambalaya.
-
Verdeel de jambalaya over de borden.