Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Rijst Schaaldieren Vlees

Jambalaya met kip, worst en garnalen

Jambalaya met kip, worst en garnalen
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
35 min
Totale tijd
45 min
 
Keuken: Amerikaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 180 gr kippendijfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 st saucijs
  • ½ st ui
  • ½ st paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kopje rijst
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 tl Cajun kruiden
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ¼ tl gedroogde tijm
  • zout
  • 1 blaadje laurier
  • 1 tl sriracha saus
  • 100 gr grote garnalen gepeld
  • peterselie om te garneren
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de saucijs in plakjes van ongeveer 1 cm. dik. Snijd de kippendij in blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de bleekselderij in stukjes. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en snijd deze grof.

  2. Verhit de olie in een braadpan. Voeg de plakjes saucijs toe en bak deze mooi bruin aan.

  3. Keer ze om en voeg gelijk de kipblokjes toe. Bak en roer regelmatig om zodat de kip aan alle zijden gebakken wordt.

  4. Zodra het vlees mooi gekleurd is voeg dan de ui, paprika en bleekselderij toe. Laat bakken tot alle groentes zacht zijn.

  5. Voeg de ongekookte rijst toe en laat deze even meebakken.

  6. Voeg de tomatenblokjes met het sap en de kippenbouillon toe. Roer goed door elkaar en voeg dan de Cajunkruiden, oregano, tijm en wat zout toe. Meng goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat net zo lang zachtjes koken tot de rijst gaar is. Dus regelmatig proeven. Voeg eventueel tussentijds wat water toe als het geheel te droog lijkt te worden.

  7. Zodra de rijst gaar is voeg je de garnalen toe. Doe de deksel weer op de pan en laat nu nog een minuut of 6 zachtjes koken tot de garnalen gaar zijn, Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments