- 300 gr kabeljauwfilet
- 2 st sjalotten
- ½ blik tomatenblokjes
- 40 gr boter
- 2 el gehakte peterselie
- 10 cl witte wijn
- 2 el crème fraîche
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de sjalotten.
Verwarm de oven voor op 180°
-
Verwarm een ruime steelpan met de boter. Fruit de sjalotten. Voeg de tomatenblokjes, peterselie, zout en peper toe. Giet de wijn erbij en breng aan de kook.
-
Giet de saus in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop. Schuif de schaal in de oven en laat 8 tot 10 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de filets. Haal de filets uit de schaal en houd warm tussen twee borden. Giet de saus terug in de steelpan. Giet er de crème fraIche bij en laat de saus wat inkoken.
-
Verdeel de kabeljauw over de borden en giet er de saus over. Ik serveerde er witte rijst met wat doperwten bij.