- 2 moten kabeljauw
- 200 gr zeevruchten (diepvries)
- ½ st ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ el tomatenpuree
- 1 dosis saffraan
- 5 cl witte wijn
- 2 st tomaten
- ¼ el bloem
- 125 ml visbouillon
- 1 st sneetje oud witbrood of bolletje
- 1 kl Italiaanse kruiden
-
Laat vooraf de zeevruchten ontdooien.
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200°. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Week de saffraan in de wijn.
-
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui gedurende een minuut of 5. Voeg dan de knoflook en de tomatenpuree toe en bak die een minuutje mee. Voeg de bloem en de blokjes tomaat toe. Laat deze minimaal nog 1 minuut meebakken zodat de bloem kan garen.
-
Blus af met de wijn met de saffraan. Breng al roerend weer aan de kook zodat de saus wat dikker kan worden. Rooster het brood en verkruimel het zodat je een grovere paneermeel krijgt.
-
Leg de vis in een ovenschaal. Verdeel hierover de zeevruchten. Giet hier nu de inhoud van de koekenpan over. Verdeel over de hele ovenschaal. Verdeel het verkruimelde brood erover. Besprenkel met nog wat olijfolie.
-
Zet de schaal in de oven en laat in ongeveer 15 minuten bakken gaar en goudgeel worden.
Haal de schaal uit de oven en verdeel over de borden.