Kabeljauw, gamba’s met mosterdsaus
- 300 gr kabeljauwfilet
- 8 st cherrietomaatjes
- 10 st gamba’s
- 1 st sjalot
- 1 el boter
- 50 ml witte wijn
- 1 teen knoflook
- 100 ml visbouillon
- 2 el crème fraîche
- 1 kl mosterd
- olijolie
- zout
- peper
- 1 kl dille
-
Verwatm de oven voor op 175 graden.
-
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de dille heel fijn. Pel en maak de gamba’s schoon of gebruik diepvries gamba’s uit de diepvries die al schoongemaakt zijn.
Smeer een ovenschall in met wat olijfolie. Leg de filets in de schaal en druppel nog wat olie over de vis. Strooi de dille over de filets met wat zout en peper. Verdeel de tomaatjes rondom de filets. Schuif de ovenschaal in de oven en bak gedurende een minuut of 12. Bij erg dikke filets iets langer. -
Verwarm in een steelpannetje de boter. Fruit de gesnipperde ui. Zodra deze glazig begint te worden voeg dan de knoflook toe. Blus af met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg dan de visbouillon toe en laat voor 1/3 inkoken. Voeg de crème fraîche en de mosterd toe. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Houd de saus warm.
-
Bak de gamba’s in wat olie.
-
Verdeel de filets, gamba’s en de tomaatjes over de borden en giet er de saus over.
Serveer er b.v. aardappelkroketjes bij.