Hoofdgerechten Vis

Kabeljauw gearomatiseerd met witte wijn, tomaat en basilicum

Kabeljauw gearomatiseerd met witte wijn, tomaat en basilicum
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de saus:
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 10 st kerstomaatjes
  • 5 cl witte wijn
  • 10 st basilicumblaadjes
  • 1 el citroenrasp
  • 1 tl citroenrasp
  • zout, peper
Voor de kabeljauw:
  • 2 el olijfolie
  • 2 st kabeljauwfilets
  • peper, zout
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 175°. Pel en snipper de knoflook. Halveer de tomaatjes. Stamp de chilivlokken fijn in een vijzel. Snijd de basilicum fijn.

  2. Verwarm de olie op matig vuur en fruit de knoflook met de chili. Laat 1 minuut zachtjes fruiten.

  3. Voeg de tomaatjes toe en laat 9-12 zachtjes bakken. Voeg dan de witte wijn, citroenrasp, citroensap, basilicum en zout en peper toe. Laat nog 2 minuten zachtjes stoven.

  4. Bak ondertussen in een andere koekenpan, op middelhoog vuur, de kabeljauwfilets in de olijfolie. Bak deze ongeveer 4 minuten per kant.

  5. Heb je een koekenpan die in de oven kan dan schep je de saus over de kabeljauw en zet je de koekenpan in de oven en gaar je de vis nog 5 minuten.

    Heb je deze koekenpan niet, gebruik dan een ovenschaal. Leg dan de kabeljauwfilets incl. de olie in de ovenschaal en schep je de saus over de vis.

1652 totaal aantal vertoningen , 1 aantal vertoningen vandaag

Facebook Comments
WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.