- 2 st kabeljauwfilets
- 1 st ei
- 3 el bloem
- 4 el sesamzaad
- sesamolie
- olie
- citroensap
- 1 el kurkuma
- zout
- milde peper b.v. piment d’espelette
- 1 el geplukte basilicumblaadjes
-
Zet alle ingredienten klaar.
-
Meng in een bord de kurkuma met het bloem. Breek in een tweede bord het ei. Doe hier een beetje zout en peper bij en klop goed los. Doe in een derde bord het sesamzaad. Haal de filets als eerste door de bloem. Klop het teveel aan bloem af. Haal dan de filets door het ei. Laat het teveel aan ei eraf lekken of strijk het eraf. Haal tenslotte de filets door het sesamzaad. Druk goed aan zodat de filets geheel bedekt zijn.
-
Verhit een scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filets aan beide kanten. Verdeel over de borden en besprenkel ze met wat citroensap en sesamolie. Garneer met de basilicumblaadjes. Geef er bv basamatirijst bij.