Kabeljauw gepaneerd in sesamzaad
Hoofdgerechten Vis

Kabeljauw gepaneerd in sesamzaad

Kabeljauw gepaneerd in sesamzaad
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st kabeljauwfilets
  • 1 st ei
  • 3 el bloem
  • 4 el sesamzaad
  • sesamolie
  • olie
  • citroensap
  • 1 el kurkuma
  • zout
  • milde peper b.v. piment d’espelette
  • 1 el geplukte basilicumblaadjes
Instructies
  1. Zet alle ingredienten klaar.

    Kabeljauw gepaneerd in sesamzaad
  2. Meng in een bord de kurkuma met het bloem. Breek in een tweede bord het ei. Doe hier een beetje zout en peper bij en klop goed los. Doe in een derde bord het sesamzaad. Haal de filets als eerste door de bloem. Klop het teveel aan bloem af. Haal dan de filets door het ei. Laat het teveel aan ei eraf lekken of strijk het eraf. Haal tenslotte de filets door het sesamzaad. Druk goed aan zodat de filets geheel bedekt zijn.

    Kabeljauw gepaneerd in sesamzaad
  3. Verhit een scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filets aan beide kanten. Verdeel over de borden en besprenkel ze met wat citroensap en sesamolie. Garneer met de basilicumblaadjes. Geef er bv basamatirijst bij.

    Kabeljauw gepaneerd in sesamzaad

Loading

Facebook Comments