- 300 gr kabeljauwfilet
- 6 grote garnalen
- 500 cl visbouillon
- 10 cl witte wijn
- 1 dosis saffraan
- 400 cl kreeftensoep (blik)
- 5 cl cognac
- 1 el crème fraîche
- 1 kl paprikapoeder
- piment d'espelette
- zout
- 5 st peperkorrels
- rijst
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kabeljauw in stukken.
-
Los de saffraan op in een beetje visbouillon.
-
Breng in een pan de visbouillon aan de kook. Voeg de witte wijn, peperkorrels en een beetje zout toe. Pocheer de vis. Haal dan de pan van de warmtebron af.
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Verwarm de kreeftensoep (onverdund uit het blik), voeg 2 lepels van de visbouillon, cognac, de saffraan, crème fraîche, paprikapoeder en een mespuntje piment d'espelette toe. Voeg de garnalen toe en laat een minuut op 7 à 8 zachtjes koken.
Maak de borden op door een eerst een schepje saus, dan de kabeljauw en dan de rest van de saus met de garnalen. Serveer met de rijst.