- 2 st kabeljauwfilets
- 1 st ui
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 tl suiker
- 75 gr chorizo
- 3 el crème fraîche
- aardappelen
- 1 kl basilicum
- olijfolie
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de chorizo in de lengte door. Snijd de 2 helften nogmaals in de lengte door en snijd er dan stukjes van. Schil de aardappelen en snijd ze in niet al grote stukken. Snijd de gepelde tomaten in blokjes.
-
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui. Zodra de ui glazig is voeg dan de tomaten, de suiker en de in stukjes gescheurde basilicum toe. Voeg wat zout en peper toe. Zet het vuur wat lager en laat even een minuut of 10 lekker stoven.
-
Zet de aardappelen op in water met wat zout. Zodra de aardappelen gaar zijn, giet deze dan af.
-
Bak de chorizostukjes zachtjes in wat olie. Voeg de crème fraîche toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Voeg het chorizo mengsel en de gekookte aardappelen bij het tomatenmengsel.
-
Doe de inhoud van de pan in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilets hier op. Bestrooi met wat zout en peper. Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 12 à 15 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de kabeljauw.