Kabeljauw met Mosselen volgens Frans recept.
- 2 moten Kabeljauwhaas
- 100 gr gekookte mosselen uit de diepvries ontdooid
- 20 cl witte wijn
- 20 cl kookroom
- 1 st kippenbouillonblokje
- zout, peper
- 20 gr boter
-
Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg de mosselen toe.
-
Voeg de witte wijn toe en laat 8 minuten zachtjes koken. Haal uit de pan en bewaar in een bakje. Maak de pan schoon.
-
Breng 50 cl water aan de kook met het bouillonblokje.
-
Kook de kabeljauw 5 minuten in de bouillon.
-
Breng de kookroom aan de kook in een koekenpan en voeg de mosselen toe.
-
Voeg de kabeljauw toe en voeg wat zout en peper toe. Laat 5 minuten zachtjes doorwarmen. Verdeel de vis, mosselen en de saus over de borden. Geef er (basmati) rijst bij.