- 600 gr moten kabeljauw
- 4 st tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 st citroen
- 1/2 gr safraan
- 3 tl paprikapoeder
- zout, peper en cayennepeper
-
Verwarm de oven voor op 175 gr.
-
Leg de moten in een ovenschaal.
-
Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze een paar seconden in heet water. Haal ze uit het water en ontvel ze. Snijd de tomaten in plakken.
Leg de tomaten rondom de moten vis. -
Meng in een kom, Olie, het sap van de citroen, de safraan, paprikapoeder, een snufje cayennepeper. Verdeel het mengsel over de moten vis.
-
Zet de ovenschaal in de oven en laat 25 minuten garen.
Heb je geen moten kabeljauw maar filets, halveer dan de oventijd. -
Verdeel de kabeljauw en de tomaten over de borden.
Serveer er aardappelpuree of gekookte aardappels bij.