Kabeljauw uit Bordeaux
- 2 filets kabeljauw
- 6 el paneermeel
- 4 el gehakte peterselie
- 3 st sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 15 cl droge witte wijn
- tijm
- 1 sap citroen
- boter
- 1 el olijfolie
- zout
- peper
-
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng de sjalotten en de knoflook. Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Verwarm in een steelpannetje het mengsel met de tijm en de witte wijn. Laat dit reduceren tot er bijna geen vocht meer is.
-
Meng in een kom de paneermeel, de reductie, peterselie, de olie,het sap van de citroen en wat zout en peper. Meng het geheel goed door elkaar.
Leg een paar plakjes boter in de schaal en leg de kabeljauw er boven op.
Verdeel het paneermeelmengsel over de vis en druk lichtjes aan. -
Zet de schaal in de oven en laat 15 minuten garen. Haal dan de schaal uit de oven.
-
Verdeel over de borden. Wij aten er aardappelbolletjes bij uit de oven.