Hoofdgerechten Vis

Kabeljauwrug uit Bordeaux

Kabeljauw uit Bordeaux

Kabeljauwrug uit Bordeaux
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
14 min
Totale tijd
29 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 filets kabeljauw
  • 6 el paneermeel
  • 4 el gehakte peterselie
  • 3 st sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 15 cl droge witte wijn
  • tijm
  • 1 sap citroen
  • boter
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng de sjalotten en de knoflook. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Kabeljauwrug uit Bordeaux
  2. Verwarm in een steelpannetje het mengsel met de tijm en de witte wijn. Laat dit reduceren tot er bijna geen vocht meer is. 

    Kabeljauwrug uit Bordeaux
  3. Meng in een kom de paneermeel, de reductie, peterselie, de olie,het sap van de citroen en wat zout en peper.  Meng het geheel goed door elkaar.
    Leg een paar plakjes boter in de schaal en leg de kabeljauw er boven op.
    Verdeel het paneermeelmengsel over de vis en druk lichtjes aan.

    Kabeljauwrug uit Bordeaux
  4. Zet de schaal in de oven en laat 15 minuten garen. Haal dan de schaal uit de oven.

    Kabeljauwrug uit Bordeaux
  5. Verdeel over de borden. Wij aten er aardappelbolletjes bij uit de oven.

    Kabeljauw uit Bordeaux

Loading

Facebook Comments