Kabeljauwrug uit de orient
- 300 gr kabeljauwfilet
- 1 st ui
- 1/4 st groene paprika
- 1/4 st rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 st tomaat
- 1 kl tomatenpuree
- 1 kl sambal oelek
- 1 takje tijm
- komijn
- 2 el olijfolie
- 10 cl visbouillon
- zout
- peper
-
Zoek alle ingredienten bij elkaar.
-
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in smalle reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de paprikareepjes en tomatenpuree toe. Voeg de sambal, gehakte tijm en wat komijn toe. Voeg de visbouillon toe en laat, op laag vuur, inkoken.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met wat zout en peper. Laat een kwartiertje zachtjes koken.
-
Bak ondertussen in een koekenpan de kabeljauwfilets in de rest van de olie.
-
Verdeel over de borden. Ik gaf er aardappelpuree bij, maar een pilavrijst smaakt er ook prima bij.