Hoofdgerechten Vlees

Karbonade in Saus met Bruine Suiker en Wijn

Karbonade in Saus met Bruine Suiker en Wijn
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 1 stuks
Ingrediënten
  • 1 st varkens karbonade
  • zout, peper
  • ½ tl Italiaanse kruiden
  • 1 el boter
  • 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
  • 10 gr donkere basterdsuiker
  • 2 cl witte wijn
  • ½ tl Italiaanse kruiden (voor in de saus)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190℃ boven en onder warmte. Dep de karbonade droog met een vel keukenrol. Bestrooi rijkelijk met zout, peper en de Italiaanse kruiden aan beide zijden.

  2. Smelt in een ovenvaste koekenpan de boter. Bak de karbonade tot de onderzijde goudbruin is, zo'n 4 minuten. Keer om en bak de andere zijde 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar op een bord onder aluminiumfolie.

  3. Fruit de knoflook in het achter gebleven vet gedurende een halve minuut. Was er geen vet achter gebleven vet gebruik dan nog een beetje boter. Voeg de bruine suiker en de wijn toe en roer goed door zodat het één geheel wordt. Breng op smaak met wat zout, peper en Italiaanse kruiden. Proef de saus.

  4. Doe de karbonade terug in de pan en sprenkel er de saus over.

  5. Zet de koekenpan in de oven en bak de karbonade tot een kerntemperatuur van 62℃. Gebruik hiervoor een vleestermometer. Haal de karbonade uit de pan en laat 5 minuten rusten.

  6. Leg de karbonade op een bord en giet er de saus over. Eet smakelijk.

Loading

Facebook Comments