- 1 st schouderkarbonade
- 2 el crème fraîche
- 1 el grove mosterd
- 5 cl witte wijn
- 10 gr boter
- 1 el olijfolie
- zout, peper
- tijm
- 75 gr brie
-
Zet alle ingredienten klaar.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden op de grillstand.
-
Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de karbonade aan beiden zijden bruin, onder toevoeging van wat zout, peper en tijm.
-
Verdeel de crème fraîche over de bodem van een ovenschaal. Haal de karbonade uit de pan en leg deze in de ovenschaal op de crème fraîche.
-
Blus het bakvet af met de wijn. Laat dit wat inkoken tot er een stroperige saus over blijft.
-
Snijd de brie in niet al te dikke plakjes en bedek daar de karbonade mee. Verdeel de saus over de kaas en laat een minuut of 15 bakken onder de gril in de oven.
-
Haal de schaal uit de oven en leg de karbonade met de kaas en saus op een bord. Geef er friet of aardappelpuree bij.