- 2 st schouderkarbonades
- 2 st schijven ananas
- 1 el provençaalse kruiden
- 1 kl colombokruiden
- olijfolie
- 1 el boter
- 5 cl rum
- 1 el citroensap
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar.
-
Strooi de provençaalse en de colombokruiden aan beide zijden over de karbonades. Giet een eetlepel olie over de karbonades en laat 2 uur marineren in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de karbonades aan beide zijden aan. Bestrooi met wat zout en peper.
-
Verhit in een andere koekenpan een eetlepel olie en de boter en bak de ananasschijven aan beide zijden. Bestrooi met een klein beetje colombokruiden, de rum en 2 el ananassap.
Leg de karbonades in een ovenschaal. Leg de ananasschijven op de karbonades. Giet het bakvocht van de ananas over de karbonades met het citroensap. Zet de schaal in de oven en laat nog 12 tot 15 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de karbonades.
Serveer en geef er b.v. gebakken aardappels bij.