Karbonade met gebakken banaan
- 2 st schouderkarbonade
- 2 st bananen
- 1 kl colombo kruiden
- olijfolie
- 1 st citroen
- cayennepeper
- zout
- 1 takje tijm
- 1 st laurierblad
-
Laat de karbonades marineren in de colombo kruiden, fijngemaakte blaadje laurier, de geplukte tijm, het sap van de citroen en een eetlepel olie.
-
Bak de karbonades in wat olie aan beiden zijden. -
Pel de bananen en snijd in plakjes.
-
Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de banaanplakjes aan beide zijden. Zet het vuur lager. Let op banaan bruint snel en is verbrand voor je het in de gaten hebt. Schep tussen regelmatig om.
-
Verdeel de karbonades en banaan over de borden. Blus de koekenpanwaar het vlees in is gebakken af met de marinade en giet dat over de karbonades.