Hoofdgerechten Saus Vlees

Karbonade met Kappertjes Saus

Karbonade met Kappertjes Saus
Kooktijd
25 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st Schouderkarbonades
  • 1 el Olijfolie
  • Zout, peper
  • 1 st Sjalot gesnipperd
  • 1 teentje Knoflook gesnipperd
  • 2 el Kappertjes
  • 1 el Appelazijn
  • 30 ml Kippenbouillon
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 el Kookroom
Instructies
  1. Dep de karbonades droog met een stukje keukenpapier.

    Bestrooi ze met zout en peper.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades gedurende een minuut of 5.

  3. Keer de karbonades en bak de andere zijde ook gedurende een minuut of 5. De baktijd is sterk afhankelijk van de dikte van de karbonades. Haal de karbonades uit de pan en bewaar ze in aluminiumfolie.

  4. Fruit de sjalot in dezelfde pan tot deze glazig ziet. Voeg de knoflook toe en fruit deze 30 seconden mee.

  5. Voeg de kappertjes toe en bak voor 30 seconden mee.

  6. Voeg de azijn toe en laat deze 2 minuten inkoken. Voeg de bouillon, mosterd en een snufje zout en peper toe. Laat een beetje inkoken zo'n 2 – 3 minuten.

  7. Voeg de kookroom toe en roer door elkaar. Proef en brebg eventueel verder op smaak met zout en/of peper.

    Leg de karbonades op de borden en verdeel er de saus over.

Loading

Facebook Comments