Karbonade met Madera-saus
Hoofdgerechten Vlees

Karbonade met Madera-saus

Karbonade met Madera-saus

Karbonade met Madera-saus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
13 min
Totale tijd
28 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 335 kcal
Ingrediënten
  • 4 st schouderkarbonades
  • 250 gr champignons
  • 2 st uien
  • 15 cl madera
  • 1 kl tomatenpuree
  • 15 cl kalfsfond
  • 50 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten en plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons zo’n 6 minuten. Bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze warm.

  2. Veeg de pan schoon en verhit de rest van de boter met de olie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 4 à 5 minuten per zijde mooi bruin. Verlaag het vuur en laat ze nog een minuut of 10 nagaren. Haal de karbonades uit de pan en houd warm.

  3. Fruit de ui in dezelfde pan en voeg de tomatenpuree toe. Voeg de Madera en de kalfsfond toe. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten inkoken. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.

  4. Serveer met gebakken aardappelen of een puree.

Loading

Facebook Comments