Karbonade met Madera-saus
- 4 st schouderkarbonades
- 250 gr champignons
- 2 st uien
- 15 cl madera
- 1 kl tomatenpuree
- 15 cl kalfsfond
- 50 gr boter
- 1 el olijfolie
- zout
- peper
-
Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten en plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons zo’n 6 minuten. Bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze warm.
-
Veeg de pan schoon en verhit de rest van de boter met de olie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 4 à 5 minuten per zijde mooi bruin. Verlaag het vuur en laat ze nog een minuut of 10 nagaren. Haal de karbonades uit de pan en houd warm.
-
Fruit de ui in dezelfde pan en voeg de tomatenpuree toe. Voeg de Madera en de kalfsfond toe. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten inkoken. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.
-
Serveer met gebakken aardappelen of een puree.