Groenten Hoofdgerechten Saus Vlees

Karbonade met mosterdsaus

Karbonade met mosterdsaus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st karbonades
  • 15 cl crème fraîche
  • 10 cl kalfsfond
  • 3 el grove Dijon mosterd
  • 1 el fijne Dijon mosterd
  • 1 mespuntje kerriepoeder
  • cognac
  • 300 gr Opperdoezer aardappelen
  • boter
  • 1 el olijfolie
  • peper/zout
  • tijm/rozemarijn/peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in vieren. Verwarm de oven voor op 200 gr.

  2. Kook de aardappelen 10 minuten voor in licht gezouten water.

  3. Meng in een kom de crème fraîche, de 2 soorten mosterd en de kerrie.

    Smelt 20 gr. boter in een pannetje.

  4. Giet de aardappels af en doe deze over in een ovenschaal. Giet de gesmolten boter over de aardappelen. Bestrooi met wat tijm, rozemarijn en peterselie. Zet de schaal in de oven.

  5. Verhit een koekenpan met de olijfolie en voeg een klontje boter toe. Bestrooi de karbonades met zout en peper aan beide zijden. Bak de karbonades aan beide kanten mooi bruin.

  6. Zet de afzuigkap uit! Giet een scheutje cognac in de pan en flambeer. Zodra het vuur gedoofd is kan de afzuigkap weer aan. Laat de karbonades nog even garen en haal ze dan uit de pan. Bewaar in aluminiumfolie.

  7. Giet nog 5 cl cognac in de pan samen met de kalfsfond. Zet het vuur lager en laat even zachtjes koken zodat de alcohol verdampt. Giet het mosterd mengsel in de pan.

  8. Roer het geheel goed door elkaar en laat op heel laag vuur warm worden.

    Zodra de aardappelen gaar zijn verdeel dan de karbonaden over de borden met de aardappelpartjes en verdeel de saus.

Loading

Facebook Comments