- 4 st schouderkarbonades
- 3 el bloem
- 2 el paprikapoeder
- 1 kl oregano
- 3 el tomatenpuree
- 15 cl kippenbouillon
- 20 gr boter
- 2 el olijfolie
- zout
- peper
- 1 tl paprikapoeder om op smaak te brengen
- 1 takje peterselie
-
Meng in een diep bord de bloem en de paprikapoeder.
Wentel de karbonades door het bloemmengsel en schud het overtollige er af. -
Verhit in een koekenpan de olie en de boter en braad de karbonades ongeveer 2 minuten per zijde. Verlaag het vuur en strooi er de oregano over. Laat nog een minuut of 7 zachtjes bakken. Keer halverweg om.
-
Meng in een kommetje de tomatenpuree en de kippenbouillon. Meng goed door elkaar.
Haal de karbonades uit de pan en houd deze warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie. -
Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en voeg het tomaten mengsel toe. Roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en het paprikapoeder.
-
Verdeel over de borden, verdeel de saus erover en garneer met wat blaadjes peterselie.
Ik serveerde er witte rijst bij met haricots-verts