- 2 stuks Karbonades
- ½ tl Italiaanse kruiden
- zout, peper
- 1 el bloem
- 1 el olijfolie
- 125 gr champignons in plakjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 125 ml kookroom
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- ½ tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
-
Bestrooi de karbonades met de Italiaanse kruiden en wat zout en peper. Druk goed aan.
-
Doe de bloem in een bord. Druk 1 karbonade in de bloem, keer om en druk de andere zijde in de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Doe hetzelfde met de andere karbonade.
-
Verwarm een koekenpan met de olie. Bak de karbonades aan beide zijden. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Voeg de olijfolie toe in de pan en bak de champignons. Voeg wat zout toe. Roer regelmatig om.
-
Voeg de kookroom toe samen met de knoflook, paprikapoeder. Breng zachtjes aan de kook.
-
Zet het vuur wat lager zodat het nog net bubbelt. Roer de tijm erdoor.
-
Voeg de karbonades weer toe en laat nog even mee doorwarmen.
-
Verdeel de karbonades over de borden en schep de champignons met de room erover.