Karbonade met saus Robert
- 300 gr varkenskarbonade
- 2 st uien
- 10 cl witte wijn
- 15 cl kalfsfond
- 10 gr boter
- 1 el olijfolie
- 1 el mosterd
- zout
- peper
- 1 el rode wijnazijn
-
Pel en snipper de ui. Fruit in de helft van de boter de ui glazig. Voeg de wijn toe en laat voor de helft inkoken. Voeg dan de kalfsfond toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken.
-
Verhit in een koekenpan de olie en de rest van de boter. Strooi zout en peper over de karbonades en bak deze aan beide zijden mooi bruin. Haal de karbonades uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie.
-
Blus de koekenpan af met de azijn en een scheutje water. Schraap de bakresten los met een houten lepel. Voeg dit toe aan de saus. Voeg de mosterd toe en roer goed door elkaar.
-
Verdeel de karbonaden over de borden en giet er wat saus over. Doe de rest van de saus in een sauskom.