- 1 st schouderkarbonade
- 1 st ui
- 1 blik tomatenblokjes
- 3 el olijfolie
- zout, peper
- 1 kl paprikapoeder
- 50 gr gruyère kaas geraspt
- 50 gr parmezaanse kaas
- 2,5 cl witte wijn
- blaadjes basilicum
-
Zet alle ingrediënten klaar. Rasp de parmezaanse kaas.
-
Laat in een steelpan de tomatenblokjes met de oregano, zout, peper en het paprikapoeder inkoken.
-
Bak op hoog vuur intussen de karbonade op aan beide zijden.
Verwarm de oven voor op de grill stand op 200°
-
Maak de ui schoon en snijd in ringen. Verhit een el. olie in een koekenpan en fruit de uiringen aan.
-
Haal de karbonade uit de pan deglasser met de witte wijn. Schraap eventuele aanbaksel met een houten lepel los. Doe dit bij het tomatenmengsel.
-
Leg de uienring op een ovenvast plaatje of in een ovenschaal. Leg hierop de karbonade em bestrooi met de twee soorten kaas. Zet in de oven laat de kaas mooi smelten
-
Haal de schaal uit oven, strooi er wat blaadjes basilicum over en serveer met bv. tagliatelle.