Karbonade op Baskische wijze
Hoofdgerechten Vlees

Karbonade op Baskische wijze

Karbonade op Baskische wijze
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 754 kcal
Ingrediënten
  • 2 st schouderkarbonades
  • 2 plakken seranoham
  • 100 gr geraspte kaas jong belegen
  • piment d’espelette
  • pittige mosterd
  • 10 cl kookroom
  • 5 cl witte wijn
  • klontje boter
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 200 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • 250 gr doppertjes met worteltjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Verhit een koekenpan met een klontje boter en een scheut olijfolie.
    Bestrooi de karbonades met wat zout en piment d’espelette. Bak ze aan beide kanten mooi bruin.

  2. Deglaseer de koekenpan met de wijn. Giet de kookroom erbij.

  3. Giet een scheutje olie in een ovenschaal. Leg de karbonades erin. Besmeer ze met mosterd. Leg er een plak ham op en verdeel de kaas erover.

    Zet in de oven en laat 15 minuten gratineren.

    Karbonade op Baskische wijze
  4. Kook intussen de worteltjes met de doperwten.
    Bak de aardappelschijfjes in een klontje boter met wat olijolie.

  5. Maak de borden op. Verdeel de karbonades, doperwten en gebakken aardappels over de borden. Zout de gebakken aardappels na. Schenk wat saus over de karbonades.

    Bak de aardappelschijfjes in een klontje boter met wat olijolie.

2379 totaal aantal vertoningen , 1 aantal vertoningen vandaag

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.