- 2 st schouderkarbonade
- zout, peper
- bloem
- 1 kl paprikapoeder
- 1 st ei
- paneermeel
- 1 kl oregano (staat niet op foto)
- 1 kl geraspte parmezaanse kaas (staat niet op foto)
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- 1 st citroen
-
Zet alle ingrediënten klaar.
Verwarm de oven voor op 180°.
-
Meng in het eerste bord de bloem met het paprikapoeder. Breek in het tweede bord het ei en kluts dit goed. Meng in het derde bord het paneermeel met de oregano en de parmezaanse kaas.
-
Bestrooi de karbonades aan beide zijden met zout en peper. Haal dan de karbonades door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeelmengsel.
-
Verhit in een koekenpan de boter met de olie. Bak de karbonades om en om.
-
Zet de karbonades nog 5 à 6 minuten in de oven.
-
Serveer de karbonades met een kwart citroen. Geef er een pasta in tomatensaus bij.