- 4 st schouderkarbonade
- 500 gr tomaten
- 1 rode paprika
- 1 st ui
- 3 tenen knoflook
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- zou, peper
-
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn.
-
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de karbonades rondom aan. Haal ze uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
-
Voeg nog een scheutje olie aan de pan toe en fruit de ui. Zodra deze glazig is voeg dan de tomaten, paprika en knoflook toe. Voeg de peterselie toe, maar houd wat achter voor garnering. Roer het geheel goed door. Zet het vuur lager en laat 45 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.
-
Doe na de stooftijd de karbonades terug in de pan en verwarm gedurende 5 minuten goed door.
-
Verdeel de karbonades met de saus over de borden. Garneer met de achter gehouden peterselie.
Geef er gekookte aardappel bij.