- 400 gr kabeljauwfilet
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 100 gr bloem
- 275 ml pils
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 st ei
- frituurolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Verhit de olie tot 180°. Snijd de kabeljauw in stukjes van 2½ bij 2½ cm. Klop het ei in een kopje los.
-
Doe de zout, peper, bloem, knoflookpoeder, paprikapoeder en het ei in een kom. Meng alles goed door elkaar.
-
Voeg het bier toe.
-
Meng het geheel goed door elkaar met een garde.
-
Haal de stukjes vis door het beslag en bak tot mooi goudbruin en knapperig.
-
Haal uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Verdeel over de borden en geef er b.v. knoflooksaus of ravigottesaus bij.