Kikkerbillen à la provencale
Hoofdgerechten

Kikkerbillen à la provencale

Kikkerbillen à la provencale

Kikkerbillen à la provencale
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
28 min
Totale tijd
38 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 337 kcal
Ingrediënten
  • 500 gr kikkerbilletjes 5 stuks pp.
  • 2 st tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el peterselie
  • 2 el paneermeel
  • 2 el bloem
  • 40 gr boter
  • 1 el tijm
  • 1 el oregano
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Haal de kroontjes van de tomaat en snijd de tomaten dwars door.  Pel en snipper de knoflook. Hak de peterselie fijn.

  3. Meng in een kom de paneermeel, de helft van de peterselie, oregano en de helft van de knoflook. Zet de gehalveerde tomaten in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet de schaal in de oven gedurende 30 minuten.

    provencaalse tomaat
  4. Doe de bloem in een diep bord met de tijm.  Meng goed door elkaar. Verhit een koekenpan met 1 el. olie op hoog vuur. Haal de kikkerbilletjes door het bloemmengsen. Schud de overtollige bloem eraf. en leg in de koekenpan. Bak om en om. Voeg wat zout en peper toe.

    kikkerbillen à la provenca;e
  5. Voeg de boter, de rest van de knoflook en peterselie toe. Haal de tomaten uit de oven en verdeel ze over de borden. Verdeel de kikkerbillen over de borden en besprenkel met het bakvet.

    kikkerbillen à la provenca;e

Loading

Facebook Comments