Gevogelte Groenten Hoofdgerechten

Kip à la tomaat en champignons

Kip à la tomaat en champignons
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
50 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st kippenpoten
  • ½ blik tomatenblokjes (200 gr)
  • 1 el tomatenpuree
  • 10 cl witte wijn
  • 10 cl water
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 125 gr kastanje champignons
  • ½ st ui
  • 3 el olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.

  2. Snij de kippenpoten in tweeën. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipdelen aan totdat ze gekarameliseerd zijn. Voeg de ui toe en bak deze mee tot deze glazig is.

  3. Voeg de tomatenblokjes toe met het sap Breng aan de kook.

  4. Voeg de tomatenpuree, de Provençaalse kruiden en wat zout en peper toe. Roer het geheel goed door elkaar.

  5. Zet de warmtebron wat lager en laat het geheel 15 minuten zachtjes prutten. Draai dan de kipdelen om. Voeg de champignons toe en laat nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Loading

Facebook Comments