- 200 gr kippendijfilet
- 1 el olijfolie
- zout, peper
- 1 teen knoflook
- 160 ml kookroom
- 50 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 100 gr tagliatelle
- 150 gr broccoliroosjes
- 3 plakjes ontbijtspek
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de kippendijfilet in stukjes. Snijd het spek in stukjes en bak dit in een droog koekenpannetje tot het krokant is.
-
Verhit de olie in een hapjespan of koekenpan. Bak de kipblokjes rondom. Bestrooi met wat zout en peper. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
-
Kook de broccoli ondertussen beetgaar. Doe hetzelfde pet de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Fruit de knoflook 1 minuut.
-
Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Schraap met een houten lepel de aanbaksels van de kip los van de bodem.
-
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer dit door de kookroom tot de kaas is gesmolten. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper.
-
Doe de kip terug in de pan. Voeg ook de broccoli, pasta en de stukjes spek toe. Laat nog 1 minuutje doorwarmen en verdeel over de borden.