- 200 gr kippendijfilet
- 1 el olijfolie
- zout, peper
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml crème fraîche
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 80 gr tagliatelle
- 150 gr broccoli-roosjes
- 4 plakjes ontbijtspek
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Rasp of schaaf de Parmezaanse kaas. Maak de broccoli schoon. Snijd het ontbijtspek in stukjes.
-
Bestrooi de kipblokjes met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan. Bak de kipblokjes rondom aan. Haal de ki uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Fruit in dezelfde pan de knoflook. Voeg na een halve minuut de crème fraîche toe. Verwarm zodanig dat de crème fraîche vloeibaar wordt.
-
Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat deze in de saus smelten.
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in water waaraan wat zout is toegevoegd. Blancheer in een andere pan de broccoli.
-
Voeg de afgegoten pasta en broccoli toe aan de saus en schep het gerecht goed om zodat de pasta bedekt wordt met de saus.
-
Voeg als laatste de kip en het ontbijtspek toe. Laat nog even doorwarmen.
Verdeel het gerecht over de borden.