- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- 150 gr taugé
- 50 gr wortel in julienne gesneden
- 1 teentje knoflook of 1 tl. knoflookpuree
- 1½ cm verse gember fijn gesneden of 1½ tl gemberpasta
- 3 stengels lente ui in schuine stukjes gesneden van ong. 2 cm.
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el oestersaus
- 80 ml water
- zout, peper
- 1 el arachideolie
-
Meng in een kom de kipblokjes met de sojasaus en de honing. Zet opzij.
-
Verhit de olie in een wok en voeg de knoflook en de gember toe en laat heel even bakken zodat zij hun smaak aan de olie kunnen afgeven.
-
Voeg de taugé en de wortel toe en roerbak deze een paar minuten. Schep uit de pan met een schuimspaan zodat de olie achter blijft. Is dit erg weinig voeg dan og een scheutje olie toe.
-
Voeg de kip met de marinade toe aan de pan en bak deze rondom aan tot het begint te karamelliseren.
-
Voeg het water toe. Laat de saus inkoken en de kip helemaal gaar worden. Voeg de oestersaus toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
-
Doe de groentes terug in de pan samen met de lente ui. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel over de borden en geniet!