Kip curry
- 1 st kip van ong. 1,3 kg
- 200 gr tomatenblokjes
- 20 cl kokosmelk
- 10 cl kippenbouillon
- 1 el kerriepoeder
- 2 st uien
- 2 tenen knoflook
- 1 kl kurkuma
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl korianderpoeder
- 1 kl sambal oelek
- 4 cm gember
- zout
- peper
- 1 el (arachide) olie
- peterselie of koriander
-
Snijd de kip in kleine stukjes. Schil en rasp de gember. Pel en snipper de uien. Pel en snipper de knoflook.
-
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de kip rondom aan samen met de ui, knoflook, gember, de kruiden en de sambal. Voeg een beetje zout en peper toe.
-
Zet het vuur wat lager en voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed door elkaar. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat 45 minuten tot een uur garen. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
-
Verdeel over de borden en garneer met wat peterselie of koriander. Geef er basmati rijst bij.