- 2 st kip drumsticks
- 2 el honing
- 2 kl Dijon mosterd
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl uienpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- zout, peper
- 1 el peterselie
- olijfolie of bakspray
-
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 180° hete lucht of 200° boven en onder warmte.
-
Meng in een kommetje de mosterd, honing, paprikapoeder, knoflookpoeder en de uienpoeder.
-
Vet een ovenschaal in met olijfolie of bakspray. Dep de drumsticks droog met keukenpapier. Besmeer de drumsticks met de honing-mosterdsaus.
-
Zet de ovenschaal in de oven en bak de drumsticks gedurende 35 minuten in de oven. Snijd intussen de peterselie fijn. Controleer dan de gaarheid van de drumsticks met behulp van een kernthermometer. De kerntemperatuur moet boven de 72° zijn, of prik met een satéprikker. Het vocht wat vrijkomt moet helder van kleur zijn. Is dit niet het geval zet de drumsticks nog wat langer in de oven.
Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.