- 200 gr kippendijfilet
- 40 gr bloem
- zout, peper
- ½ tl knoflookpoeder
- 125 gr kastanje champignons
- 2 el boter
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- ½ st ui
- 120 ml kippenbouillon
- 40 ml witte wijn
- 40 ml kookroom
- 1 takje verse tijm
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl maïzena
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd in niet te dunne plakjes. Rits de tijmblaadjes van het takje. Snijd de kip in blokjes.
-
Meng de kipblokjes met de bloem. Doe daarna de kipblokjes in een zeef en schud de overige bloem eraf.
-
Kook de rijst in gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Verhit 1 eetlepel boter en de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom bruin tot ze gaar zijn. Haal de kip uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
-
Doe de rest van de boter in de pan. Laat smelten en bak de champignons. Draai ze om als 1 kant mooi gebakken is.
-
Voeg de ui toe. Als de ui glazig is voeg dan de knoflook toe en bak deze 30 seconden mee.
-
Voeg de wijn en schraap eventuele aanbaksels van de bodem van de pan. Voeg de tijmblaadjes, kippenbouillon, mosterd en kookroom toe. Breng aan de kook en laat 5 minuutjes sudderen.
-
Los de maïzena op in 1 lepel water en voeg dit toe. Roer dit door zodat de saus wat dikker wordt. Voeg de kipblokjes weer toe aan de pan en laat nog even doorwarmen. Verdeel de rijst over de borden en schep er de kipblokjes met de saus op.