- 2 st kippenbouten
- 2½ cm gember
- 1 st ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 st laurierblad
- 1 kl tijm
- 3 st kruidnagel
- 1 kl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- ½ st rode peper
- 4 st zwarte peperkorrels
- 1 teentje knoflook
- 1 kopje rijst
- zout
- 1½ el rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 kl maïzena
-
Zet alle ingrediënten klaar. Schil het stukje gember en rasp deze. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselderij in stukjes. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd deze vervolgens in smalle ringetjes.
-
Doe in een braadpan de kip, tijm, ui, bleekselderij, laurier, de rode peper, de peperkorrels de koriander, kurkuma, kruidnagel, gember, knoflook en een beetje zout. Vul de pan met water zodat de kip net onder staat. Zet deze op en breng aan de kook. Zodra het water kookt, temper dan de warmtebron zodat het nog net zachtjes kookt. Laat ongeveer 1½ uur zachtjes koken met de deksel op de pan.
-
Kook vlak voor het einde van de kooktijd van de kip de rijst.
Meng in een steelpan de rode currypasta met wat kookvocht van de kip. Meng hier de kokosmelk doorheen en verwarm het geheel. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en meng dit door de saus zodat hij wat dikker wordt.
-
Verdeel de rijst over de borden. Leg er kippenbout naast en verdeel de saus over de kip en de rijst.