Gevogelte Hoofdgerechten Saus

Kip in rode currysaus

Kip in rode currysaus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
1 uur 30 min
Totale tijd
1 uur 50 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st kippenbouten
  • cm gember
  • 1 st ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 st laurierblad
  • 1 kl tijm
  • 3 st kruidnagel
  • 1 kl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ st rode peper
  • 4 st zwarte peperkorrels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kopje rijst
  • zout
Rode currysaus
  • el rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kl maïzena
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Schil het stukje gember en rasp deze. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselderij in stukjes. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd deze vervolgens in smalle ringetjes.

  2. Doe in een braadpan de kip, tijm, ui, bleekselderij, laurier, de rode peper, de peperkorrels de koriander, kurkuma, kruidnagel, gember, knoflook en een beetje zout. Vul de pan met water zodat de kip net onder staat. Zet deze op en breng aan de kook. Zodra het water kookt, temper dan de warmtebron zodat het nog net zachtjes kookt. Laat ongeveer 1½ uur zachtjes koken met de deksel op de pan.

  3. Kook vlak voor het einde van de kooktijd van de kip de rijst.

    Meng in een steelpan de rode currypasta met wat kookvocht van de kip. Meng hier de kokosmelk doorheen en verwarm het geheel. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en meng dit door de saus zodat hij wat dikker wordt.

  4. Verdeel de rijst over de borden. Leg er kippenbout naast en verdeel de saus over de kip en de rijst.

1331 totaal aantal vertoningen , 1 aantal vertoningen vandaag

Facebook Comments
WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.