- 200 gr kippendij in stukjes gesneden
- 1½ el maïzena
- 1 el arachideolie
- ½ st rode paprika in blokjes gesneden
- ½ st groene paprika in blokjes gesneden
- ½ st ui gesnipperd
- 30 gr suiker
- 60 ml appelazijn
- 1 el sojasaus
- ½ tl knoflookpoeder
- ¼ tl uienpoeder
- 30 ml ketchup
- ½ el maïzena
- 1 el water
-
Maak eerst de saus. Meng in een steelpan de suiker, azijn, sojasaus, knolookpoeder, uienpoeder en ketchup op middenhoog vuur. Roer en breng aan de kook. Meng in een kommetje de maïzena met het water. Voeg dit toe aan de saus en roer tot deze dikker begint te worden. Zet het vuur laag.
-
Doe de kipblokjes en de maïzena in een zakje. Schud zodat de kip bedekt raakt met een laagje maïzena. Verhit de olie in een koekenpan of wok. Voeg de kip toe en bak gedurende een minuut of 5. Schud regelmatig om zodat alle kanten van de kip gebakken wordt.
-
Voeg de parikablokjes en de ui toe en bak op middenhoog vuur tot de kip gaar is de paprikablokjes wat zachter zijn.
-
Voeg de saus toe en meng goed door elkaar. Serveer met gekookte witte rijst.