- 400 gr kippendijfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 el sesamolie
- 2 el ketjap manis
- 1 cm geraspte gember
- ¾ el ketjap asin
- ¾ tl sambal badjak
- ½ el gembersiroop
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el extra ketjap manis
- 150 gr rijst
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember. Snijd de kip in blokjes.
-
Meng in een diep bord de knoflook, gemberwortel, de 2 soorten ketjap, de sesamolie, sambal badjak en de gembersiroop.
-
Meng de kipblokjes door de marinade. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Lekkerder is om de kip 24 uur te laten marineren.
-
Laat de kip goed uitlekken in een vergiet. Dep droog met keukenpapier.
-
Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom aan tot ze gaar zijn. Doe op het laatst de 2 el. ketjap manis bij de kip.
Verdeel de rijst en de kipblokjes over de borden.
-
PS. Je kan de rijst ook weglaten en de kipblokjes serveren bij de borrel.