- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1 el Shaoxing wijn (of droge sherry)
- ½ tl zout
- 1 tl maïzena
- 1½ el oestersaus
- 1 el Shaoxing wijn (of droge sherry)
- 1 kl sojasaus
- 30 ml kippenbouillon
- ½ el suiker
- ½ el maïzena
- ⅛ tl zout
- ½ st broccoli, de roosjes gesneden in hapklare brokjes
- 1 el arachideolie
- 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
- ½ tl geraspte gember
-
Doe de gesneden kip in een schaaltje. Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade. Schenk deze marinade over de kip en meng deze goed door elkaar. Laat de kip minimaal 10 minuten marineren.
-
Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus. Blancheer de broccoli.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip rondom aan. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze en minuutje mee.
-
Voeg de broccoli toe en bak deze een paar minuten mee. Roer de saus nog even door en voeg deze bij de broccoli met kip. Laat deze aan de kook komen en laat deze een minuut koken zodat deze wat indikt.
Serveer met rijst of noedels.