Gevogelte Groenten Hoofdgerechten

Kip met Broccoli

Kip met Broccoli
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
5 min
Totale tijd
25 min
 
Keuken: Chinees
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
Marinade:
  • 1 el Shaoxing wijn (of droge sherry)
  • ½ tl zout
  • 1 tl maïzena
Saus:
  • el oestersaus
  • 1 el Shaoxing wijn (of droge sherry)
  • 1 kl sojasaus
  • 30 ml kippenbouillon
  • ½ el suiker
  • ½ el maïzena
  • tl zout
Roerbak:
  • ½ st broccoli, de roosjes gesneden in hapklare brokjes
  • 1 el arachideolie
  • 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
  • ½ tl geraspte gember
Instructies
  1. Doe de gesneden kip in een schaaltje. Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade. Schenk deze marinade over de kip en meng deze goed door elkaar. Laat de kip minimaal 10 minuten marineren.

  2. Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus. Blancheer de broccoli.

  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip rondom aan. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze en minuutje mee.

  4. Voeg de broccoli toe en bak deze een paar minuten mee. Roer de saus nog even door en voeg deze bij de broccoli met kip. Laat deze aan de kook komen en laat deze een minuut koken zodat deze wat indikt.

    Serveer met rijst of noedels.

Loading

Facebook Comments