Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Saus

Kip met Champignons Chinese stijl

Kip met Champignons Chinese stijl
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Keuken: Chinees
Keyword: Champignons, Chinees, Kippendij
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de roerbak:
  • 200 gr kippendijfilet in stukjes gesneden
  • 125 gr champignons in plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 st lente ui in stukjes van 3 cm gesneden
  • 1 el arachideolie
Voor de saus:
  • 90 ml koude kippenbouillon
  • el maïzena
  • 1 el chinese kookwijn of droge sherry
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl oestersaus
  • 1 tl sesamolie
  • ¼ tl peper liefst witte
  • ½ tl suiker
Instructies
  1. Maak als eerste de saus. Meng alle ingrediënten voor de saus. De bouillon moet echt koud zijn anders gaat de maizena gelijk zijn werk doen en dat is niet de bedoeling.

  2. Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur de olie. Voeg de lenteui toe om de olie smaak te geven gedurende 1 minuut.

  3. Voeg de kip toe en roerbak gedurende 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg dan de knoflook toe en bak deze een minuutje mee.

  4. Voeg de champignons toe en roerbak deze ook 2 minuten en blijf roeren.

  5. Roer de saus nog even door en voeg toe aan het kipmengsel. Door de warmte zal de saus nu dikker worden. Roer zodat de saus zich goed meng met het gerecht.

    Verdeel over de borden en geef er eventueel witte rijst bij.

NB:
  1. Dit gercht is minder geschikt om met kipfilet te maken. Het kan dan wat droog worden. Dit is wel te voorkomen door de kipfilet eerst gedurende 15 minuten te marineren in baksoda. Niet te verwarren met bakpoeder!

  2. De saus wordt vrij dik. Hou je daar niet zo van verminder dan de hoeveelheid maïzena.

  3. Chinese kookwijn vind je bij de toko.

Loading

Facebook Comments