- 2 st kippenbouten
- 1 st ui
- 1 kl Dijon mosterd
- 50 gr crème fraîche
- 200 gr champignons
- 1 kl kippenfond
- 1/2 st kippenbouillonblokje
- 1 kl limoensap
- 1 kl maizena
- 25 gr boter
- 3 el olijfolie
- 1 st wortel
- 1 st kruidentuiltje
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar.
Snipper de ui.
Los de kippenfond en het bouillonblokje op in 25 cl. warm water. Heb je geen fond gebruik dan een heel bouillonblokje.
-
Verhit de boter en de olie in een braadpan en braad de kippenbouten aan tot ze een mooi kleurtje hebben.
Maak intussen de champions schoon en snijd deze in kwarten. Schil de wortel en snijd deze in stukjes.
-
Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje. Fruit de ui en voeg de mosterd en de crème fraîche toe. Voeg de bouillon toe en dik deze in met wat maizena. Voeg de champignons en de wortel en het kruidentuiltje toe.
-
Voeg de kippenbouten toe, dek af met een deksel en laat op laag vuur ca. 45 minuten garen.
-
Breng op smaak met wat zout, peper en limoensap.