Gevogelte Hoofdgerechten

Kip met champignons in een mosterdsaus

Kip met champignons in een mosterdsaus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st kippenbouten
  • 1 st ui
  • 1 kl Dijon mosterd
  • 50 gr crème fraîche
  • 200 gr champignons
  • 1 kl kippenfond
  • 1/2 st kippenbouillonblokje
  • 1 kl limoensap
  • 1 kl maizena
  • 25 gr boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 st wortel
  • 1 st kruidentuiltje
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

    Snipper de ui.

    Los de kippenfond en het bouillonblokje op in 25 cl. warm water. Heb je geen fond gebruik dan een heel bouillonblokje.

  2. Verhit de boter en de olie in een braadpan en braad de kippenbouten aan tot ze een mooi kleurtje hebben.

    Maak intussen de champions schoon en snijd deze in kwarten. Schil de wortel en snijd deze in stukjes.

  3. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje. Fruit de ui en voeg de mosterd en de crème fraîche toe. Voeg de bouillon toe en dik deze in met wat maizena. Voeg de champignons en de wortel en het kruidentuiltje toe.

  4. Voeg de kippenbouten toe, dek af met een deksel en laat op laag vuur ca. 45 minuten garen.

  5. Breng op smaak met wat zout, peper en limoensap.

Loading

Facebook Comments
WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.